Румъния може да се сдобие и с израелска система за противоракетна

...
Румъния може да се сдобие и с израелска система за противоракетна
Коментари Харесай

След „Пейтриът” Румъния може да се сдобие и с „Железен купол”

Румъния може да се снабди и с израелска система за противоракетна защита " Железен купол ". Израелската компания Rafael Advanced Defense Systems подписа споразумение за съдействие с румънската компания Romaero за произвеждане на системи за противовъздушна и противоракетна защита. Двете компании се надяват да насочат предложение към въоръжените сили на Румъния, написа " Таймс оф Израел ", представен от Нюз бг.

Споразумението, подписано в Букурещ, планува създаване на система за противоракетна защита " Железен купол " с морско базиране, отдалечени оръжейни системи от вида " Самсон " и тактически ракети " Спайк ", оповестиха в известие от Rafael.
Договорът беше подписан на ревю за отбранителна и авиационна техника в Букурещ.
В известието не се загатва каква ще е финансовата полза от съдействието им.
Противовъздушната защита на Израел е от тристепенен израелски щит. Той включва сполучливо разгърнатия " Железен купол " (Iron Dome), който поразява ракети и мини с дребен обхват на деяние, " Прашката на Давид " (David's Sling) със междинен обхват на деяние и противоракетна система " Стрела " (Arrow-3), която е построена да унищожава разнообразни балистични ракети с отдалечен обхват на деяние. Те могат да бъдат разгърнати дружно с американски системи като " Иджис " (Aegis).
Вчера стана ясно, че американската отбранителна група Raytheon ще съобщи най-новата си настройка от ракетна система " Пейтриът " на противоракетната защита в Румъния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР